Bonus: Alle toonladders op een rijtje

Bekijk alle beschikbare video's over toonladders op ons youtube kanaal!

Abonneer je en druk op het belletje ;-)

TOONLADDERS???

DIE HEB JE TOCH NIET NODIG OM MUZIEK TE SPELEN????


5 redenen om ze toch te leren!

Toonladders kunnen vergeleken worden met de woordenschat of de bouwstenen van muziek.

Eens in je bezit zorgen ze ervoor dat je een degelijke basis hebt om verder te groeien.

1) Toonladders zijn goed voor je techniek. Als je techniek op punt staat, dan loop je niet tegen een glazen plafond aan. Daarmee bedoelen we dat je minder beperkingen zal ervaren. Je zal je eindeloos als muzikant kunnen ontwikkelen als je voldoende de tijd neemt om eerst die techniek op punt te zetten.

2) Toonladders ontwikkelen je spiergeheugen. Ze zorgen dat je de juiste noten speelt, zonder dat je er nog heel hard bij moet gaan nadenken. Ze worden opgenomen in de hersenen en vormen gereedschap die je voor altijd bij je hebt.

3) Toonladders vormen de basis van de akkoorden. Ze bieden inzicht in hoe akkoorden in elkaar zitten. Als toonladders de bouwstenen zijn, dan vormen akkoorden de muren, als toonladders de woorden zijn, dan vormen akkoorden de zinnen van muziek. Beiden zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden en echt onmisbaar voor wie echt wil doorgroeien als muzikant.

4) Toonladders bieden inzicht. Door eventjes de tijd te nemen om die toonladders onder de knie te krijgen zal langzamerhand het inzicht ook groeien in hoe muziekstukken en akkoorden in elkaar zitten. Neem je die tijd niet, dan zal het langer duren vooraleer je muziek begrijpt. Toonladders zijn een shortcut om muziek beter te begrijpen.

5) Toonladders zijn er voor altijd. Ze vormen de stevige basis voor jouw muziekcarrière en zullen er voor je zijn als je ze nodig hebt. "Luck favours the prepared mind." verklaarde Louis Pasteur ooit. Als het werkelijk in het Engels was, dat laat ik in het midden, maar het vat samen wat toonladders voor jou kunnen betekenen: Toonladders vormen de eerste en beste voorbereiding op spannende muzikale momenten. Ze zullen je trouwe vriend(in) zijn die je verder begeleiden op je fantastische muzikale ontdekkingstocht.

Waar wacht je nog op? Hier begint je gefundeerde muzikale tocht.

Break a leg!

Discussion

0 comments