STARTPUNT PIANO

Voor de beginners of wie zich wil herbronnen voor piano, efficiënt en to-the-point. 18 hoofdstukken, +90 videolessen

   Watch Promo   Enroll in Course

Get started now!LEER NU PIANO SPELEN


In de 20 jaar dat ik pianoles geef

begeleidde ik honderden studenten van beginners tot beroepsmuzikanten. Deze cursus richt ik me specifiek op de beginnende pianist.


Of heb je het gevoel dat je aan een plafond gekomen bent?

Dan is deze cursus ook helemaal voor jou. Het helpt immers om gewoon even van nul te beginnen, de gaatjes op te vullen, zodat je er zeker van bent geen essentiële kennis gemist te hebben.

Je zal leren over de piano zelf, de techniek, de noten worden stap voor stap aangeleerd, de theorie wordt mooi verweven met een toepassing, waardoor die vlot te begrijpen is en nog veel meer.

Deze cursus biedt je een duidelijk pad, met de juiste oefeningen, waarbij alle onnodige ballast overboord werd gegooid. Zo kun je je focussen op wat echt belangrijk is, waardoor je efficiënter en dus sneller vooruitgaat.Hoeveel tijd moet je vrijmaken?

Geen enkele vaardigheid gaat vanzelf. Er zijn heel wat factoren die bepalen hoeveel tijd je nodig hebt om in iets te groeien. Een belangrijke factor is het pad dat je volgt. Check! Daar hoef je geen zorgen in te maken, daar heeft Bas Bulteel voor gezorgd. We zochten voor jou de meest efficiënte weg om tot een goed resultaat te komen.

Een even belangrijke factor is de oefentijd. We raden een minimum aan van 30 minuten per dag. Plan de oefentijd op voorhand vrij. Zonder voldoende oefenen kun je immers geen voldoende resultaat verwachten.

Elke week wordt er een hoofdstuk vrijgegeven. Dit is op maat van de gevorderde pianist. Wie pas begint, neemt best de tijd om de cursus op eigen tempo te volgen. Dan neem je dus de tijd die je nodig hebt om de volgende stap te nemen. Reken zeker een jaar om de cursus te doorlopen.


Hoe eet je een olifant?

Zoals je een groentenburger eet: hapje per hapje.

We hebben de cursus opgedeeld in bijna 18 schijfjes. Elke week krijg je zo'n schijfje binnen. Zo zorgen we voor dat je niet overstelpt geraakt met informatie. Dat is goed voor 140 dagen pianoplezier, de beginners nemen gerust langer de tijd.

Zo bouwden we de cursus ook op. In mooi verteerbare hapjes. Gaat het toch te snel, dan spoel je gewoon eventjes terug. Online cursussen volg je volledig op eigen tempo.


Online én persoonlijke begeleiding.

Ik word jouw persoonlijke mentor, en zal je helpen om deze fundamentele technieken onder de knie te krijgen. Als je vastzit help ik je erdoorheen! Meer nog ik sta paraat om op je vragen die je bij het commentaar tikt persoonlijk te beantwoorden. De afstand tussen ons is slechts een berichtje bij de commentaren.GEEN VERLOREN TIJD MEER!

Gedaan met grasduinen op Youtube. Deze cursus leidt je recht naar je doel.

"Ik beloof je dat je dankzij deze cursus sneller zal groeien en dat je muzikaal inzicht een boost krijgt."

Bas Bulteel
Wat kost deze boost?

Deze cursus in bijna 20 hoofdstukken en bijna 100 lessen vol waardevolle en onmisbare info, kost slechts 99,00 euro, (dat is minder dan 1 euro per les...) eenmalig te betalen en voor altijd beschikbaar. Als de planning toch niet voor jou zou passen, dan kun je steeds op eigen tempo de lessen volgen. Jij bepaalt waar en wanneer je je lessen volgt. Helemaal zelfstandig, maar onder de vleugels van Bas Bulteel.

Betaal je liever maandelijks, dan is dat ook mogelijk!

Er geldt een geld-terug-garantie: Als je binnen de 30 dagen toch niet tevreden bent van de cursus, kun je je geld gewoon terugvragen, zonder vervelende vragen, zonder gedoe!

Geen risico dus!

Break a leg!


Duidelijk

Zeker voor een absolute beginner wordt alles mooi, goed, duidelijk en op een correct tempo uitgelegd. Door het gebruik van een whiteboard tijdens de theorie delen kan je alles goed visueel mee volgen. Ook de top-view camera is zeer handig om de vingerzetting van Bas te zien.

Persoonlijk

Ook al is er geen wekelijkse afspraak in de muziekschool, toch voel ik me aangesproken en is er een goed gevoel van leerling-leraar in de videos. Wat zeker tof is en me tot hiertoe bijgebleven is zijn de kleine challenges in de lessen. Uit het niets vraagt Bas ‘Speel mij eens een do’. ‘Weet je de fa nog liggen?’. ‘Ken je het rechterhand gedeelte nog van deze song’? Dat is leuk!

Stap voor stap

De indeling in hoofdstukken en het vrijgeven van één hoofdstuk per week vind ik een meerwaarde. Dit zorgt er voor dat je niet te snel vooruit gaat lopen op de content en genoeg tijd neemt om alles te leren en genoeg te herhalen.

Je leert in deze cursus echte songs spelen

Tijdens de cursus leer je leuke songs spelen. De bijhorende backing tracks zijn een leuke aanvulling om direct het gevoel te krijgen dat je meespeelt met een band. De uitleg van Bas zorgt er voor dat je een nieuwe song samen met hem snel kan aanleren. Eerst de rechterhand apart, daarna de linkerhand en dan nog eens samen. Bas neemt genoeg tijd in de videos om alles uit te leggen, te tonen en te herhalen.

- Anthony Magnus, student ‘Startpunt Piano'

Your Instructor


Bas Bulteel
Bas Bulteel

Bas Bulteel (piano, composities) heeft in zijn carrière heel wat ervaring opgebouwd als veel gevraagd ‘accompanist’ bij zowel nationale als internationale groepen/artiesten in diverse muziekgenres, maar besloot in 2013 om zich vooral te focussen op zijn eigen carrière en projecten.

Hij richtte zijn eigen Bas Bulteel Trio op, omringd door ervaren jazzrotten Bart De Nolf op contrabas en Bruno Castelluci op drums. Zijn debuutplaat "Coming Home" was een schot in de roos en werd eind 2014 bekroond met de prestigieuze KLARA-prijs voor "beste jazzalbum van het jaar".

Huidige projecten:

Bas Bulteel Trio,

Solo-piano composities en improvisaties.

Wasdaman (cd release tour najaar 2019-2020)

Belén Martín Míguez & Bas Bulteel

Huidige side-projects:

Skordatura

Phil Abraham ‘For 4 brothers’

Rony Verbiest

Bas Bulteel studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag (Rob Van Bavel) en aan het Conservatorium in Utrecht (Bert Van den Brink).

Hij genoot van diverse masterclasses tijdens zijn opleiding

bij o.a. Fred Hersch, Barry Harris, Enrico Pieranunzi,

Michel Petrucciani,…

Bas speelde o.a. met internationale jazzgiants:

Toots Thielemans, Philip Catherine,

Paquito D’ Rivera, Clarck Terry, Art Farmer,

Johnny Griffin, Archie Shepp, …

Bas Bulteel is tevens docent piano aan het CaZ, Conservatorium aan Zee en geeft workshops in binnen-en buitenland.

Ook heeft hij oog voor de allernieuwste onderwijstechnieken. Zo is hij mede-oprichter van het online platform Musicmasterclasses.be.


Course Curriculum


  Wrap up
Available in days
days after you enroll

Frequently Asked Questions


Wanneer start en eindigt de cursus?
Deze cursus start nu en is voor altijd beschikbaar. Het is een complete en volledig op eigen tempo te volgen cursus. Jij beslist dus wanneer je begint en wanneer je eindigt.
Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?
Je leven lang. Na inschrijving, heb je ongelimiteerde toegang tot deze cursus, zolang je er behoefte aan hebt - met het toestel naar jouw keuze.
Wat als ik niet tevreden ben met de cursus?
We willen alleen tevreden studenten! Ben je binnen de 14 dagen toch niet tevreden, dan luisteren we graag naar je en proberen we een oplossing te vinden voor je probleem. Ben je dan toch nog niet overtuigd, dan krijg je een volledige terugbetaling. Zonder gedoe. Dus geen risico voor jou!
Hoe zorgen jullie ervoor dat ik mijn doel bereik?
Geen overload! We hebben de cursus opgedeeld in bijna 20 schijfjes. Elke week krijg je zo'n schijfje binnen. Zo zorgen we voor dat je niet overstelpt geraakt met informatie. Dat is goed voor 140 dagen pianoplezier! Als beginnende pianist neem je natuurlijk de tijd. UDL We maakten ook alles heel erg aanschouwelijk, beeld en woord gaan hand in hand. Dankzij de video's kun je ook zoveel keer herbekijken als je wil. Voor meer info over wat UDL precies is check onze pagina https://musicmasterclasses.be/p/about De werkelijke afstand tussen Bas en jou is slechts een berichtje in de comment. Bas helpt je met persoonlijke feedback.

Get started now!