TOONLADDERS PIANO

Voor wie zijn techniek op piano wil op punt zetten, efficiënt en to-the-point! >3u videolessen

   Watch Promo

TOONLADDERS???

DIE HEB JE TOCH NIET NODIG OM MUZIEK TE SPELEN????


5 redenen om ze toch te leren!

Toonladders kunnen vergeleken worden met de woordenschat of de bouwstenen van muziek. Eens in je bezit zorgen ze ervoor dat je een degelijke basis hebt om verder te groeien.

1) Toonladders zijn goed voor je techniek. Als je techniek op punt staat, dan loop je niet tegen een glazen plafond aan. Daarmee bedoelen we dat je minder beperkingen zal ervaren. Je zal je eindeloos als muzikant kunnen ontwikkelen als je voldoende de tijd neemt om eerst die techniek op punt te zetten.

2) Toonladders ontwikkelen je spiergeheugen. Ze zorgen dat je de juiste noten speelt, zonder dat je er nog heel hard bij moet gaan nadenken. Ze worden opgenomen in de hersenen en vormen gereedschap die je voor altijd bij je hebt.

3) Toonladders vormen de basis van de akkoorden. Ze bieden inzicht in hoe akkoorden in elkaar zitten. Als toonladders de bouwstenen zijn, dan vormen akkoorden de muren, als toonladders de woorden zijn, dan vormen akkoorden de zinnen van muziek. Beiden zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden en echt onmisbaar voor wie echt wil doorgroeien als muzikant.

4) Toonladders bieden inzicht. Door eventjes de tijd te nemen om die toonladders onder de knie te krijgen zal langzamerhand het inzicht ook groeien in hoe muziekstukken en akkoorden in elkaar zitten. Neem je die tijd niet, dan zal het langer duren vooraleer je muziek begrijpt. Toonladders zijn een shortcut om muziek beter te begrijpen.

5) Toonladders zijn er voor altijd. Ze vormen de stevige basis voor jouw muziekcarrière en zullen er voor je zijn als je ze nodig hebt. "Luck favours the prepared mind." verklaarde Louis Pasteur ooit. Als het werkelijk in het Engels was, dat laat ik in het midden, maar het vat samen wat toonladders voor jou kunnen betekenen: Toonladders vormen de eerste en beste voorbereiding op spannende muzikale momenten. Ze zullen je trouwe vriend(in) zijn die je verder begeleiden op je fantastische muzikale ontdekkingstocht.

Waar wacht je nog op? Hier begint je gefundeerde muzikale tocht.

Break a leg!


Your Instructor


Bas Bulteel
Bas Bulteel

Bas Bulteel (piano, composities) heeft in zijn carrière heel wat ervaring opgebouwd als veel gevraagd ‘accompanist’ bij zowel nationale als internationale groepen/artiesten in diverse muziekgenres, maar besloot in 2013 om zich vooral te focussen op zijn eigen carrière en projecten.

Hij richtte zijn eigen Bas Bulteel Trio op, omringd door ervaren jazzrotten Bart De Nolf op contrabas en Bruno Castelluci op drums. Zijn debuutplaat "Coming Home" was een schot in de roos en werd eind 2014 bekroond met de prestigieuze KLARA-prijs voor "beste jazzalbum van het jaar".

Huidige projecten:

Bas Bulteel Trio,

Solo-piano composities en improvisaties.

Wasdaman (cd release tour najaar 2019-2020)

Belén Martín Míguez & Bas Bulteel

Huidige side-projects:

Skordatura

Phil Abraham ‘For 4 brothers’

Rony Verbiest

Bas Bulteel studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag (Rob Van Bavel) en aan het Conservatorium in Utrecht (Bert Van den Brink).

Hij genoot van diverse masterclasses tijdens zijn opleiding

bij o.a. Fred Hersch, Barry Harris, Enrico Pieranunzi,

Michel Petrucciani,…

Bas speelde o.a. met internationale jazzgiants:

Toots Thielemans, Philip Catherine,

Paquito D’ Rivera, Clarck Terry, Art Farmer,

Johnny Griffin, Archie Shepp, …

Bas Bulteel is tevens docent piano aan het CaZ, Conservatorium aan Zee en geeft workshops in binnen-en buitenland.

Ook heeft hij oog voor de allernieuwste onderwijstechnieken. Zo is hij mede-oprichter van het online platform Musicmasterclasses.be.


Course CurriculumFrequently Asked Questions


When does the course start and finish?
The course starts now and never ends! It is a completely self-paced online course - you decide when you start and when you finish.
How long do I have access to the course?
How does lifetime access sound? After enrolling, you have unlimited access to this course for as long as you like - across any and all devices you own.
What if I am unhappy with the course?
We would never want you to be unhappy! If you are unsatisfied with your purchase, contact us in the first 15 days and we will give you a full refund.

Get started now!