Mario Goossens

Mario Goossens ken je ongetwijfeld als een van de meest gevraagde (televisie-)muzikanten van België. Hij is ook de drummer van de liveband Triggerfinger.

Hij is tevens componist en producer.

Mario Goossens (Hechtel-Eksel, 8 april 1972) is een Belgische drummer. Hij won in 2011 een Music Industry Award als beste Belgische muzikant.

Goossens is vooral bekend als drummer van de Antwerpse rockband Triggerfinger. Hij begon zijn carrière bij Hoodoo Club en speelde ook bij Hooverphonic, Noordkaap, Monza en de Britse band Winterville.

Als producer werkte hij mee aan albums van The Black Box Revelation, Jacle Bow, Steak Number Eight, Anton Walgrave, Team William, Roza Parks, Rusty Roots en The Damned and Dirty. Verder speelde hij als sessiemuzikant tal van nummers in voor onder andere Arsenal, Tom Helsen, Milow, Creature with the Atom Brain en Cowboys and Aliens.

In 2019 startte Goossens samen met de Nederlandse drummer Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) het muzikale project Sloper. In 2020 verscheen de debuut-ep Sloper op het onafhankelijke platenlabel Suburban.


Inhoud van deze masterclass

  DRUMS, BASS & CREATIVITEIT
Available in days
days after you enroll