JAM STUDY COMPANION

Theorie, tips, tricks & songs - jazz & pop i.s.m. de Halewynstichting

   Watch Promo   Enroll in Course

Deze JAM STUDY COMPANION is de ideale coach voor elke solo-muzikant of groep.

Elke week krijg je tips & tricks van Maarten Weyler. Onlinelessen zullen afgewisseld worden met live Zoom Q&A's.

Dit lidmaatschap is de ideale voorbereiding voor de JAZZ- en POPCURSUSSEN van DE HALEWYNSTICHTING.

Zo zal je niet alleen kunnen bouwen aan je muzikale kennis, maar zal je je ook kunnen voorbereiden op jamsessies, stages en andere muzikale uitdagingen. Meer zelfzekerheid, minder podiumstress, betere voorbereiding, ... Het biedt je dan ook niets anders dan voordelen en je kan steeds je abonnement opzeggen. Je kunt je abonnement op elk gewenst moment in je account beheren.


Get started now!Course Curriculum


  INTERVIEW MAARTEN WEYLER
Available in days
days after you enroll

Courses Included with PurchaseJAM STUDY COMPANION Module 2
12 Songs + Verwante toonaarden
Maarten Weyler
7 day free trial then €82,56/year
JAM STUDY COMPANION Module 3
12 Songs + meer over lenen uit mineur, reharmonisaties, modi, eartraining, oefenen/voorbereiden...
Maarten Weyler
€81,82
JAM STUDY COMPANION Module 5
12 Songs + onmisbare info voor elke muzikant
Maarten Weyler
€81,82
JAM STUDY COMPANION Module 4
12 Songs + Transponeren + Majeur
Maarten Weyler
€81,82
COMPING & SOLOING
Masterclass Philip Catherine
Philip Catherine
€4,12
GITAAR & SONGWRITING
Masterclass Tom Vanstiphout
Tom Vanstiphout
€4,12

Original Price: €336,26


Frequently Asked Questions


Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?
Deze cursus werkt met een maandabonnement. Steeds stop te zetten en te hernieuwen wanneer jij dat wenst.
Welke voorkennis is er nodig?
Als je dit al kan, dan is JAM STUDY COMPANION zeker voor jou geschikt: o Notennotatie in G-sleutel o Drieklank C-, F- en G-groot o Ritme: tot achtste noten That's all folks!
Wat als ik niet tevreden ben met de cursus?
Je kan steeds je maandelijks abonnement stopzetten of even pauzeren.

Your Instructor


Maarten Weyler
Maarten Weyler

Bassist, docent aan de School of Arts – Koninklijk Conservatorium in Gent en cultureel educator bij Halewynstichting vzw.

Studeerde in 1977 aan Berklee College of Music (Boston, USA); in 1982 afgestudeerd aan de Gentse Rijksuniversiteit als licentiaat in de Kunstgeschiedenis, richting musicologie en in 2001 als master in de archeologie aan dezelfde universiteit.

Stichter van Jazz-Studio (1984), de eerste volledige hogere dagopleiding voor jazz in België en sinds 2002 theorie- en praktijkdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Gent (harmonie, arrangement, onderzoeksmethodologie, combo e.a.) en promotor van verschillende onderzoeksprojecten binnen het domein van muziek. Van 2014 – 2018 docent aan het Istanbul University State Conservatory en in deze hoedanigheid verantwoordelijk voor het ontwikkelen en opstarten van het jazz programma aan dit instituut. Sinds 2018 coordinator en docent aan het Kanazawa jazz-camp (Japan).

Sinds 1982 actief als cultureel educator bij Halewynstichting vzw, gespecialiseerde vormingsinstelling voor actieve muzikale ontwikkeling en verantwoordelijk voor de organisatie van allerlei lessenreeksen, workshops, zomerstages en andere vormingsactiviteiten. Verder voorbereiding en ondersteuning bij de nieuwe beleidsperiodes binnen de wisselende decreten (amateurkunsten, volksontwikkeling en tenslotte binnen het decreet op het sociaal-cultureel vormingswerk voor volwassenen). In deze functie organisator van workshops en masterclasses met nationale en internationale docenten zoals John Lewis, Joe Lovano, John Clayton, Billy Hart, Dr. Mike Rossi, Dr. Gloria Cooper, Prof. Dr. Ludolf Lützen, Riccardo DelFra, Peter Eldridge, e.a.

Vanaf 1978 actief als professional bassist bij verscheidene groepen (Milkshake Banana, Celluloid, Orchestre Alex Scorier e.a.), als freelance muzikant (concerten in Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Griekenland, Spanje, Italië, Turkije en USA) en bij verscheidene theatergezelschappen (KNS, KJT, “Jasperina De Jong” Show).

Is een frequent deelnemer aan verscheidene congressen (Jazz Educators Network, Association Européenne des Conservatoires, Joi.Con, TI:ME, AEC/Pop Jazz Platform).


Get started now!