DRUMS RUDIMENTS

Rudiments en hoe je ze muzikaal kan gebruiken. 40 minuten videolessen, 8 video's

In deze basiscursus 'Rudiments' toont Jasper Coulier je wat je moet doen om je techniek heel snel te verbeteren. Wat toonladders voor piano zijn, zijn rudiments voor drums: het is de essentiële woordenschat voor elke goede drummer.

Elk deel bestaat uit twee video's: eerst een video met uitleg over één bepaalde rudiment, nadien uitgebreide toepassingen daarop, waardoor je nadien creatief aan de slag kan gaan met wat je leerde.

In het stukje: "Toon je vorderingen" krijgt je tips over wat je kan doen om efficiënt en snel te groeien als muzikant.

Break a leg!


Your Instructor


Jasper Coulier
Jasper Coulier

Jasper Coulier is een jonge drummer met een passie voor eclectische muziek. Tijdens z’n studies speelde hij als drummer in het fusionproject “Bopgun” en werd hij regelmatig gevraagd als begeleidend muzikant in verschillende bands. De laatste jaren is hij zich beginnen focussen op het verbinden van improvisatiemuziek en elektronische muziek. Als tiener heeft hij onder de vleugels van Maceo Parkers drummer Jamal Thomas de kunsten van funkdrummen geleerd. Jasper heeft vervolgens jazzdrum gestudeerd aan het conservatorium van Gent bij Toon Van Dionant en Arnoud Gerritse, en aan de Züricher Hochschule der Künste bij Tony Renold en Andy Brugger. Hij heeft verschillende masterclasses bijgewoond van onder andere Dann Weiss, Jeff Ballard, Stéphane Galland, Michel Petrucciani en privéles gevolgd bij John Riley in New York. Tijdens z’n opleiding heeft hij zich gespecialiseerd in jazz, en is z’n interesse in elektronische muziek toegenomen. Na de opleiding “Ableton Live On Stage” gevolgd te hebben in Zurich, is z’n zoektocht begonnen om vrij te kunnen improviseren op een drumstel in een elektronische context. Momenteel geeft Jasper jazz-pop-rockdrum, groepsmusiceren en jazz-pop- en rockgeschiedenis in het Conservatorium Aan Zee.


Get started now!