3zz0vrxrl2wmbhkavn61

Introductie op improviseren.

Leer improviseren in 5 stappen.

   Watch Promo

In de 20 jaar dat ik pianoles geef

begeleidde ik honderden studenten van beginners tot beroepsmuzikanten. Een hoofdstuk in jazz die bij elke student terugkomt en die telkens opnieuw een uitdaging blijft is improvisatie.

Het probleem is dat studenten snel denken dat improvisatie iets is dat men van nature heeft, dat en moeilijk kan leren of dat onmogelijk zou zijn. Niets is minder waar! Iedereen kan leren improviseren, en deze cursus zal je dat bewijzen.

Deze cursus biedt je een duidelijk pad, met de juiste oefeningen, waarbij alle onnodige ballast overboord werd gegooid. Zo kun je je focussen op wat echt belangrijk is, waardoor je efficiënter en dus sneller vooruitgaat.


HOE ZIET DE CURUS ER UIT?

In 3 weken met 30 minuten per dag, leer je tijdens deze cursus de basisknepen van het improviseren met behulp van twee pentatonische toonladders.

Je leert 4 basisakkoorden, krijgt tips en tricks om snel heel grote sprongen voorwaarts te maken, met tal van backingtracks om lekker mee te jammen.

Dit is een overzicht van de cursus:

Voor alle instrumenten bruikbaar!

De info die in deze cursus wordt gedeeld is trouwens bruikbaar voor alle instrumenten.


Online én persoonlijke begeleiding.

Ik word jouw persoonlijke mentor, en zal je helpen om deze fundamentele technieken onder de knie te krijgen. Als je vastzit help ik je erdoorheen! Meer nog ik sta paraat om op je vragen die je bij het commentaar tikt persoonlijk te beantwoorden.


GEEN VERLOREN TIJD MEER!

Gedaan met grasduinen op Youtube. Deze cursus leidt je recht naar je doel. Ik beloof je dat je dankzij deze cursus beter zal kunnen improviseren dan voordien, dat je muzikaal inzicht groeit en algemeen een muzikale boost krijgt.


Wat kost deze boost?

Deze cursus van om en bij de 50 minuten waardevolle info kost slechts 35,09 euro, eenmalig te betalen en voor altijd beschikbaar. Als de planning toch niet voor jou zou passen, dan kun je steeds op eigen tempo de lessen volgen. Jij bepaalt waar en wanneer je je lessen volgt. Helemaal zelfstandig, maar onder mijn vleugels.

Er geldt een Geld-terug-garantie: Als je binnen de 30 dagen toch niet tevreden bent van de cursus, kun je je geld gewoon terugvragen, zonder vervelende vragen, zonder gedoe!

Geen risico dus!

Break a leg!


Er zijn twee quotes over improvisatie die ik als een mantra durf te herhalen. ‘Improvisatie is kinderspel, iedereen kan het’. Willy Wonka. En: ‘Het is als praten. Je hoeft niet op voorhand te weten waarover een gesprek zal gaan om mee te kunnen doen’. Steve Coleman.
Maar dan is er de echte wereld achter mijn piano. Daar is het zwoegen. Werken. Vloeken. Verlangen ook naar partituren waarbij je netjes de rechterhand instudeert, de linkerhand en dan samen. En pruttelen: het duurt jaaaa-ren voor iemand kan praten of een stomme puzzel kan leggen.
Het is ook drie maal vijf keer opnieuw Bas Bulteel in de woonkamer. Da’s geen straf. Ik ken Bas al goed, hij is hier kind aan huis. En al zijn de lessen niet live, de afstand is nooit groter dan een berichtje.
De ‘Introductie op Improviseren’ is nog minder een straf. Zelfs de eerste erg haalbare les klinkt eigenlijk al goed. Hupla, zelfvertrouwen meteen een niveau hoger. Nu het pianospel nog.
Heldere video’s. Check.
Pdf’s met tekst en uitleg. Check.
Verschillende backing tracks. Check!

Hier gaan we! Studeren. Vloeken soms. Vijf keer opnieuw. Je zou ook kunnen zeggen: vijftien weken voor de prijs van drie.

En extra hartjes voor het mooiste instrument ter wereld.

- Femke Coopmans, Director at Riff / Coördinator, Jazz&Mo

Your Instructor


Bas Bulteel
Bas Bulteel

Bas Bulteel (piano, composities) heeft in zijn carrière heel wat ervaring opgebouwd als veel gevraagd ‘accompanist’ bij zowel nationale als internationale groepen/artiesten in diverse muziekgenres, maar besloot in 2013 om zich vooral te focussen op zijn eigen carrière en projecten.

Hij richtte zijn eigen Bas Bulteel Trio op, omringd door ervaren jazzrotten Bart De Nolf op contrabas en Bruno Castelluci op drums. Zijn debuutplaat "Coming Home" was een schot in de roos en werd eind 2014 bekroond met de prestigieuze KLARA-prijs voor "beste jazzalbum van het jaar".

Huidige projecten:

Bas Bulteel Trio,

Solo-piano composities en improvisaties.

Wasdaman (cd release tour najaar 2019-2020)

Belén Martín Míguez & Bas Bulteel

Huidige side-projects:

Skordatura

Phil Abraham ‘For 4 brothers’

Rony Verbiest

Bas Bulteel studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag (Rob Van Bavel) en aan het Conservatorium in Utrecht (Bert Van den Brink).

Hij genoot van diverse masterclasses tijdens zijn opleiding

bij o.a. Fred Hersch, Barry Harris, Enrico Pieranunzi,

Michel Petrucciani,…

Bas speelde o.a. met internationale jazzgiants:

Toots Thielemans, Philip Catherine,

Paquito D’ Rivera, Clarck Terry, Art Farmer,

Johnny Griffin, Archie Shepp, …

Bas Bulteel is tevens docent piano en coördinator Jazz, Pop & Rock aan het CaZ, Conservatorium aan Zee en geeft workshops in binnen-en buitenland.

Ook heeft hij oog voor de allernieuwste onderwijstechnieken. Zo is hij mede-oprichter van het online platform Musicmasterclasses.be.


Frequently Asked Questions


Wat als ik niet tevreden ben met de cursus?
Binnen de dertig dagen na je inschrijving kun je, als je niet tevreden bent, je geld terug vragen. Geen vervelende vragen, geen gedoe, geen risico voor jou dus!

Get started now!